Yksilöity hautakivi voi olla edesmenneen muiston näköinen

Hautakivi on pysyvä merkki edesmenneen muistolle. Vähimmillään siihen on kirjattu ihmisen elämän pituus, mutta hautakivi on myös paljon enemmän – sen luokse tullaan perinteisesti hiljentymään ja muistelemaan edesmennyttä.

Tänä päivänä hautakiven voi muokata hyvin pitkälle omien toiveiden mukaan. Tämä tarkoittaa, että hautakivestä voi yksityiskohtien avulla rakentaa juuri sellaisen, että se omalta osaltaan kertoo tarinaa edesmenneen elämästä.

Hautakiven ulkonäköön vaikuttaa vahvasti käytettävä kivimateriaali. Eri kivilaadut ovat paitsi erivärisiä, ne myös saattavat vaikuttaa kiven ulkonäköön rakenteensa puolesta. Osa kivilaaduista hiotaan tasaiseksi, mutta toisille kivilaaduille taas on ominaista esimerkiksi rosoinen pintarakenne. Jo pelkästään värivalikoiman laajuus saattaa yllättää, sillä eri kivilajeista saadaan tehtyä hyvinkin erivärisiä hautakiviä.

Toinen, jo ensivilkaisulla esiin nouseva seikka on hautakiven muoto. Perinteisiä ratkaisuita ovat neliömäiset tai suorakulmaiset kivet, mutta muotoon voidaan tuoda vaihtelua esimerkiksi sivujen kaarevuudella tai epäsymmetrisillä leikkauksilla. Myös kiven muoto itsessään voi olla koristeellinen.

Kolmantena kiveä yksilöivänä tekijänä toimivat kaiverrukset, koristeet ja ornamentit. Näiden avulla hautakiveen voidaan saada mukaan jokin vainajan elämästä kertova kuva, asia tai teema. Esimerkiksi luontoaiheiset kaiverrukset ja koristeet ovat tätä nykyä varsin yleisiä, mutta voisipa hautakiveen kaiverruttaa vaikkapa autoharrastajan lempiauton tai vainajan elämässä suurta roolia näytelleen lemmikin. Metallisia koristeita löytyy myös laaja valikoima, joista käytetyimpiä ovat mm. erilaiset ristit ja linnut. Yleisiin koristeisiin kuuluvat myös erinäiset lyhdyt, joita voidaan hautakiviin sijoittaa hyvinkin luovasti. Läpi kiven asennetut lyhtykaapit ovat nykyään suosittuja ja niitä on saatavissa montaa eri mallia eri pintavaihtoehdoilla.

Suunnittelutapaaminen on rauhallinen ja mukava hetki

Me olemme apuna hautakiven suunnittelussa. Suunnittelu onnistuu helposti paikan päällä toimistollamme. Esittelemme erilaiset materiaalivaihtoehdot ja kerromme muista yksilöintimahdollisuuksista, ja voimme yhdessä etsiä inspiraatiota toimistomme esimerkkikivistä. Suunnittelutapaamisessa voidaan keskustella siitä, millainen hautakivi sopisi kuvaamaan vainajan muistoa ja me voimme myös tehdä omalta osaltamme ehdotuksia omaisten ideoiden pohjalta. Kiven mahdollista ulkonäköä voidaan tarkastella erityisen hautakivisuunnitteluohjelmamme avulla, jolloin toiveet ja yksilöintimahdollisuudet on helpompi visualisoida.

Suunnittelutapaamiset ovat siis kiireettömiä hetkiä, joissa voidaan yhdessä etsiä parasta ja sopivinta hautakivivaihtoehtoa. Hautakiven suunnittelu voi myös osaltaan olla tärkeä osa suremisprosessia, ja olemmepa kuulleet omaisten kertovan, että suunnitteluhetki on jopa ollut terapeuttinenkin.

Suunnittelua ei kuitenkaan ole pakko tehdä paikan päällä toimistollamme, vaan se voidaan hoitaa vaikkapa puhelimitsekin. Omaisille voidaan tällöin lähettää sähköpostilla hautakiven luonnoskuvat, joiden pohjalta suunnittelu voidaan saattaa loppuun.

Olemme omaisten apuna

Läheisensä menettämisen hetkellä omaisilla on paljon hoidettavaa surun keskellä. Olemme valmiita auttamaan paitsi hautakivissä, myös muissa hautajaisiin liittyvissä asioissa.

Hautakivipalvelustamme voi lukea lisää palvelusivultamme ja meidät tavoittaa puhelimitse numerosta 08-311 3354.