Ympäristöystävällinen hautauspalvelu

Ekologisuus ja luonnon kunnioittaminen on meille erittäin tärkeää. Otamme ekologiset arvot huomioon tuotteissamme ja palveluissamme mahdollisimman hyvin ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti ympäristöystävällisempään suuntaan. Ohessa muutamia esimerkkejä toimistamme:

Arkku- ja uurnavalikoimamme koostuu muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kotimaisista SHT-Tukku Oy:n valmistamista arkuista ja uurnista, joiden valmistuksessa otetaan luonto aina huomioon sekä materiaalin että pintakäsittelyssä käytettävien aineiden ja kankaiden osalta. Päämateriaalina on useimmiten sertifioitu suomalainen honka, joka hankitaan kotimaisilta sahoilta. SHT-Tukku on myös sitoutunut istuttamaan uuden puun jokaisen arkkuihin käytetyn tilalle Taimiteko-toiminnan kautta. Valikoimissamme on myös monia kotimaisten pienvalmistajien uurnia, joissa materiaalina on joko kotimainen puu tai savi.

Kukkasidonnoissa käytämme mm. puisia ekologisia sidontakahvoja ja muita ympäristöystävällisiä sidonta- ja pakkausmateriaaleja.

Otamme myös kuljetustehtävissä ympäristöasiat huomioon. Vainajan kuljetukset kaupunkialueella ja lähiseudulla hoidamme pääasiassa sähköllä. Hautausautokalustomme päivittyi vuonna 2022 Volvo Nilssonilla, ladattavalla hybridiautolla. Hautakivien kuljetuksissa käytettävässä autossamme polttoaineena on paikallinen biokaasu.

Toimitiloissamme käytetään sähköä ja lämmitysenergiaa säästäviä ratkaisuja ja käytettävän sähkön hankimme ympäristöystävällisistä lähteistä.